Články o zelených potravinách
Chlorella a rakovina
Mladý ječmen a Lymeská borreliósa
Mladý ječmen příznivě ovlivňuje zvýšení hladiny krevního cukru
Názor praktického lékaře
Zelené potraviny a chudokrevnost
Zelené potraviny jako antioxidanty
Mladý ječmen a Lymeská borrelióza
Onemocnění lymeskou borreliósou, která je přenášena nejen klíšťaty, sužuje v současnosti velké množství pacientů.
Pokud onemocnění postoupí z kožní fáze hlouběji (nejhorší varianta je, že se objeví v mozkomíšním moku), považuje se onemocnění již za nevyléčitelné.
Pacienti jsou obtěžování velkým množstvím nejrůznějších příznaků, z nichž k nejčastějším patří výrazná celková únava a rychlá unavitelnost, dlouhodobě lehce zvýšené teploty, bolesti hlavy, svalů, kloubů a celkový dyskomfort.
Plně rozvinutá a neléčená lymeská borreliósa znamená často přiznání plné invalidity.
Do studie byli vybrání pacienti mající subjektivní potíže a v laboratorním testu měli pozitivní alespoň jednu ze sledovaných hodnot, přitom neměli být současně léčeni antibiotiky, pokud možno celou sledovanou dobu.
Laboratorně byly sledovány hodnoty IgG a JgM (negativní hodnota je 0-900). Tyto hodnoty celkově poklesly v 80% případech z hodnot 1800-1700 na 900-800.
Vezmeme-li v úvahu, že ani antibiotickou léčbou se často nedaří laboratorní hodnoty upravit nebo, že po krátkém období zlepšení, kdy se hodnoty zcela upraví a jsou vysazená antibiotika, se opět hodnoty protilátek zvyšují a antibiotická léčba musí být opakována,
je dosažený efekt produktu Mladý ječmen velmi dobrý. Jeho dlouhodobé užívání jistě pomůže projevy chronické borreliósy stabilizovat a udržet v takových mezích, aby nemusela být příliš často využita léčba antibiotiky.
Pro akutně zjištěnou lymeskou borreliósu jistě platí, že léčba antibiotiky je nejspolehlivějším postupem, jak nemoc v počátečním stádiu vyléčit. I v tomto případě je produkt Mladý ječmen více než vhodné použít jako spolehlivě protizánětlivě působící podpůrný prostředek.